Algen zijn het oer-begin van alle leven.  Het zijn planten zonder wortels of bladeren.  Vele splitsen zich miljoenen keren per dag.  Van alle bekende voedingsmiddelen bezitten algen de hoogste koncentratie aan voedingsstoffen.  Zij kunnen bij het zoeken naar nieuwe voedselbronnen een belangrijke rol spelen en in de toekomst dé bron zijn voor de voedselvoorziening van de hele wereld.

De blauw-groene afa-alge (AFA = Aphanizomen Flos-Aquae = onzichtbaar levende waterbloem) groeit op 1400 meter hoogte in het Klamath Meer in een natuurreservaat van de noord-amerikaanse staat Oregon.  De afa-alge groeit alleen in dit zoetwater-meer, dat omgeven wordt door vulkanische gebieden in een nog onberoerd landschap.  De zuivere lucht en het kristalheldere bronwater, dat rijk is aan mineralen, vormen de ideale levensomstandigheden voor de afa-alge, die verder nergens ter wereld voorkomt.  Alle pogingen om haar te kweken zijn tot op heden mislukt.

Het is een in het wild groeiende plant met een enorm hoog gehalte aan vitale voedingsstoffen en wordt daarom ook wel gezien als "super-voedsel".  De sporenelementen, aminozuren, chlorophyl, proteïne (22 aminozuren, inklusief de 9 essentiële), mineralen (borium, calcium, chloor, chromium, kobalt) en vitaminen (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, foliumzuur, biotine en
beta-caroteen) die zij bevat, maken haar tot een ideaal voedingssupplement.

De afa-alge versterkt ons immuniteitssysteem en ondersteunt de zuiverings- en helings-rocessen in ons lichaam.  Zij verwijdert giftige stoffen uit het organisme, doordat zij in staat is giftige metalen als lood of amalgaam aan zich te binden en uit te scheiden.  Ook stimuleert zij de aanmaak van spijsverteringsenzymen en versterkt zij de werking van maag, lever en alvleesklier.  De afa-alga bevat chlorophyl en ongeveer 2000 verschillende enzymen en werkt daardoor in de darm als een probiotisch middel, dat tot een gezonde darmflora bijdraagt.

De pH-waarde van de afa-alge ligt tussen de 9 en 11, dwz. de alge is sterk basisch.  Omdat ons organisme doorgaans verzuurd is, kan zij als basisch voedingssupplement het evenwicht herstellen en typische "zure" ziektebeelden als reuma, arthritis, allergieën, eczemen, acne en diabetes tegenwerken.

Ook voorziet zij de hersenen van hoogwaardige proteïnen, die de zgn. neurotransmitters (geleidende stoffen) vernieuwen en herstellen.  Het hoge gehalte aan glutaminezuren ondersteunt het geheugen, het koncentratievermogen en de geestelijke beweeglijkheid.  Het kommunikatienet van de neuronen wordt gestabiliseerd en uitgebreid.

Een groot voordeel van afa boven andere algen is haar grote koncentratie aan voedingsstoffen, de grootste van alle bekende voedingsmiddelen.  Dankzij haar grote oppervlakte en haar samenstelling zijn de stoffen, die zij bevat, makkelijk door het menselijk lichaam op te nemen en te gebruiken.  De herontdekte afa-alge vormt, met haar overvloed aan vitale stoffen voor lichaam en geest, een aanvulling op de voeding met een weldadige uitwerking op velerlei klachten.  Haar hoge gehalte aan levensbelangrijke stoffen maakt de voeding volwaardiger en aktiveert en regenereert de stofwisseling in de cellen.  Daardoor kunnen de cellen hun giftige en andere afvalstoffen afstoten, overtollig vocht kwijtraken en opnieuw opbouwen.  Het gehele organisme komt weer op dreef.  Zo levert de in het wild groeiende afa-alge energie voor het leven!  Zij vormt in onze tijd een ideale opwaardering van de voeding voor kinderen en volwassenen.  Haar hoge gehalte aan levensbelangrijke stoffen maakt haar tot een waardevolle aanvulling op de voeding, ook bij vastenkuren, diëten en afslankkuren.  Als voorzorg en tot behoud van een goede gezondheid zou zij dagelijks ingenomen moeten worden.

 

 

 

© 2007 www.4natur.com - De inhoud van deze website is alleen ter informatie en is niet bedoeld tot vervanging van het advies van uw eigen doctor of andere medische deskundigen. De inhoud is gebaseerd op zowel wetenschappelijke studies als ook op traditionele gebruiken en ervaringen welke niet wetenschappelijk gegrond zijn. U dient deze informatie niet te gebruiken voor het stellen van een diagnose noch voor het behandelen van gezondheidsproblemen of ziektes.
AFA Oer-Alge
Print
deutsch english español dutch