de natuurlijke vetbinder

Veel mensen hebben een natuurlijke aanleg om te zwaar te worden.  Meer dan 5 miljoen jaar lang bood de opslag van vetten in ons lichaam ons een belangrijke hulp bij het overleven.  Als er genoeg eten voorhanden was, zette het lichaam het overschot als reservevoorraad opzij, om tegen tijden van voedselgebrek gewapend te zijn.  Pas gedurende de laatste tientallen jaren is er verandering gekomen in ons voedselaanbod.  Tegenwoordig beschikken wij over voldoende voedsel om ons regelmatig en toereikend te voeden.  Desalniettemin is de mens geprogrammeerd om vet op te slaan.  Dat leidt vaak tot overgewicht en de daarmee samenhangende gezondheidsproblemen, zoals aandoeningen van de bloedvaten, hartinfarkt, gewrichtsproblemen en vele andere klachten.

Men ging op zoek naar een natuurlijke stof om het lichaamsgewicht onder kontrole te houden en ontdekte in een reeks proefnemingen een substantie, die uit de schelp van schaaldieren gewonnen wordt.  Deze stof staat als chitin bekend en kan op eenvoudige wijze worden omgezet in chitosan.  Chitosan heeft vetbindende eigenschappen, is goed te verteren en heeft geen kalorische waarde.

Chitosan is in staat vetten te binden en wel het vijf- tot zesvoudige van zijn eigen gewicht.  Het werkt als een vetzwam, die door zijn positieve ionische lading de chemisch negatief geladen vetten en lipiden aan zich kan binden.  Het zo ontstane mengsel van chitosan en vet kan door ons spijsverteringssysteem niet opgenomen worden, zodat het gebonden vet onverteerd weer wordt uitgescheiden en niet in het organisme wordt opgenomen.  Daarom wordt chitosan ook wel "vetvanger" genoemd.

Als het organisme over minder vet uit voedsel kan beschikken, voorziet het lichaam in zijn vet-behoefte door te putten uit zijn eigen reservevoorraden, de zgn. vetkussentjes bij de buik, dijen en heupen, en dit leidt automatisch tot gewichtafname.

Chitosan kan het beste in de vorm van een kuur ingenomen worden, bij voorkeur 's middags en 's avonds bij de maaltijd.  Vethoudende medicijnen en vitaminen dient men dan 's morgens in te nemen of minstens één uur vóór men chitosan inneemt.  Terwijl men chitosan slikt, dient men dagelijks veel vocht op te nemen.  Als men voedsel met iets minder kalorieën kiest en dagelijks 3 liter vocht drinkt, helpt chitosan het gewicht op natuurlijke wijze onder kontrole te houden.

Als er geen verder gewichtsverlies gewenst is, dient men chitosan alleen dan in te nemen, wanneer men een maaltijd met een hoog vetgehalte gaat gebruiken.  Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, kunnen beter geen chitosan innemen, evenmin als mensen met een allergie voor schaaldieren.

 

 

 

© 2007 www.4natur.com - De inhoud van deze website is alleen ter informatie en is niet bedoeld tot vervanging van het advies van uw eigen doctor of andere medische deskundigen. De inhoud is gebaseerd op zowel wetenschappelijke studies als ook op traditionele gebruiken en ervaringen welke niet wetenschappelijk gegrond zijn. U dient deze informatie niet te gebruiken voor het stellen van een diagnose noch voor het behandelen van gezondheidsproblemen of ziektes.
Chitosan
Print
deutsch english español dutch