De levertraan van de heilbot bevat veel natuurlijke werkzame stoffen.  De belangrijkste zijn vitamine D, vitamine A en onverzadigde omega-3-vetzuren.  Levertraan is een oud en vertrouwd krachtmiddel, dat nodig is voor de opbouw en instandhouding van beenweefsel, vooral in de groeiperiode van kinderen en in geval van osteoporose.

Om de afbraak en verzwakking van beenweefsel en osteoporose tegen te gaan, is het aan te bevelen om een hogere dosis calcium op te nemen via het voedsel.  Het lichaam is echter niet altijd in staat om voldoende calcium in het beenweefsel op te slaan.  Het is een bekend gegeven, dat vitamine D de opslag van calcium in de botten verbetert.  Het helpt bij de opname van calcium uit het voedsel en stelt het ter beschikking bij de aanmaak van beenweefsel.

Vitamine D, en in het bijzonder vitamine D3, heeft de belangrijke funktie om het evenwicht tussen calcium en fosfor in het lichaam in stand te houden.  Een verstoord calcium-fosfor-evenwicht leidt vaak tot degeneratieve klachten in het beendergestel, zoals artrose en osteoporose.  Wanneer men calcium als voedingssupplement gebruikt, is het daarom aan te bevelen om tegelijkertijd ook levertraan in te nemen.

De vitamines A en D, die in levertraan voorkomen, versterken bovendien het weerstandsvermogen en ondersteunen de genezing van beschadigingen van de huid en de slijmvliezen.

 

 

 

 

 

 

 

© 2007 www.4natur.com - De inhoud van deze website is alleen ter informatie en is niet bedoeld tot vervanging van het advies van uw eigen doctor of andere medische deskundigen. De inhoud is gebaseerd op zowel wetenschappelijke studies als ook op traditionele gebruiken en ervaringen welke niet wetenschappelijk gegrond zijn. U dient deze informatie niet te gebruiken voor het stellen van een diagnose noch voor het behandelen van gezondheidsproblemen of ziektes.
Levertraan
Print
deutsch english español dutch