Magnesium is een voor het menselijk organisme levensbelangrijk mineraal, dat het lichaam niet zelf kan produceren.  Voedingsonderzoekers hebben vastgesteld, dat 66% van alle vrouwen en 59% van de mannen in de ontwikkelde landen niet de dagelijks noodzakelijke 300 tot 350 mg magnesium met hun voeding opnemen.

Magnesium is bij ongeveer 300 processen in het lichaam betrokken, hoofdzakelijk bij de neurogene verzorging van de spieren en bij de eiwit- en koolhydraatstofwisseling.  De voornaamste oorzaken waardoor in het lichaam een magnesiumtekort ontstaat, zijn overbemeste uitgeloogde landbouwgrond, zeer zacht drinkwater, eenzijdige voeding die rijk is aan vetten en eiwitten, regelmatig alkoholgenot en gebruik van laxeermiddelen, maar ook stress, gebruik van hormonen en diabetes.

In geval van magnesiumtekort kunnen allerlei verschillende aandoeningen optreden, zoals spier- en kuitkramp, rillerigheid, duizeligheid, onrust, verwardheid, hartkloppingen en een hogere gevoeligheid van de spieren.

Magnesium verdooft en kalmeert in geval van overgevoeligheid, onrust, kramp en hartritmestoornissen.  Het verhoogt de zuurstofopname, verbetert de zuurstofaanvoer naar het hart, draagt bij tot een goede gezondheid en voert het prestatievermogen op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2007 www.4natur.com - De inhoud van deze website is alleen ter informatie en is niet bedoeld tot vervanging van het advies van uw eigen doctor of andere medische deskundigen. De inhoud is gebaseerd op zowel wetenschappelijke studies als ook op traditionele gebruiken en ervaringen welke niet wetenschappelijk gegrond zijn. U dient deze informatie niet te gebruiken voor het stellen van een diagnose noch voor het behandelen van gezondheidsproblemen of ziektes.
Magnesium
Print
deutsch english español dutch