Noni (Morinda citrifolia) is een tropische vrucht met een heilzame werking, die in het Zuidzee-gebied voorkomt.  De noniplant groeit in het wild op niet verontreinigde, vulkanische grond, wordt ongeveer zeven meter hoog en draagt het hele jaar door vruchten ter grootte van een aardappel.

De eilandbewoners gebruiken de vrucht al meer dan 2000 jaar voor een indrukwekkend aantal ziekten.  Amerikaanse artsen en geleerden in Tahiti, Hawaï en Maleisië hebben tijdens vele waarnemingen, interviews en klinische proeven gegevens verzameld over verschillende gezondheidsproblemen waarbij Noni op een of andere manier geholpen heeft.  Vele resultaten bevestigen, dat Noni een vrucht is met buitengewoon heilzame eigenschappen.  Noni bevat een groot aantal geneeskrachtige elementen.  Daarbij valt vooral het hoge gehalte aan pro-xeronine op, een stof, die in het lichaam wordt omgezet in xeronine.  Xeronine heeft een belangrijke funktie bij de aanmaak van nieuwe cellen en bij het herstel van beschadigde of afwijkende cellen.

Ook de sterk pijnstillende eigenschappen van noni zijn opmerkelijk, terwijl het eveneens een stimulerende en opwekkende uitwerking heeft, waardoor men zich in het algemeen beter voelt.  Alle onderzoekers stelden verder vast, dat het aantal T-cellen in het lichaam toenam na gebruik van noni, waardoor de immuniteit verbeterde.

Als verdere positieve eigenschappen van noni werden vermeld: het terugdringen van ontstekingen, het doen afnemen van klachten bij de spijsvertering, de regeling van de bloeddruk, een algemene regeneratie en een duidelijke verbetering in geval van ouderdomsklachten en tumoren.  Verder werkt noni ook schimmelinfekties en parasieten tegen.

De noni-vrucht ruikt en smaakt niet erg aangenaam.  Daarom wordt noni meestal vloeibaar aangeboden onder toevoeging van vruchtesappen, om de eigen onaangename smaak te onderdrukken.  Noni is ook als voedingssupplement verkrijgbaar in de vorm van kapsules.  Deze dienen over een langere periode ingenomen te worden. 

 

 

 

 

 

© 2007 www.4natur.com - De inhoud van deze website is alleen ter informatie en is niet bedoeld tot vervanging van het advies van uw eigen doctor of andere medische deskundigen. De inhoud is gebaseerd op zowel wetenschappelijke studies als ook op traditionele gebruiken en ervaringen welke niet wetenschappelijk gegrond zijn. U dient deze informatie niet te gebruiken voor het stellen van een diagnose noch voor het behandelen van gezondheidsproblemen of ziektes.
Noni
Print
deutsch english español dutch