De groenblijvende theeboom (melaleuca alternifolia) wordt ongeveer 7 meter hoog en behoort, net als de eucalyptus, tot de klasse der mirtegewassen.  Hij heeft zachte, dichtopeenstaande, smalle, naaldachtige bladeren.  De licht gelige theeboomolie wordt uit deze bladeren gewonnen door middel van waterdampdestillatie.  Duizend kilo bladeren leveren tien liter kruidig en fris geurende etherische olie.

De theeboom groeit in de subtropische kuststroken van Australië en de oorspronkelijke bewoners van Australië, de aborigines, kennen zijn geneeskrachtige werking al sinds duizenden jaren.  De eerste blanke kolonisten leerden van hen al snel wat de eigenschappen van de theeboomolie waren.  In Australië wordt theeboomolie onder andere als desinfekterend midddel toegepast.

Verder is theeboomolie aan te bevelen in geval van:

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2007 www.4natur.com - De inhoud van deze website is alleen ter informatie en is niet bedoeld tot vervanging van het advies van uw eigen doctor of andere medische deskundigen. De inhoud is gebaseerd op zowel wetenschappelijke studies als ook op traditionele gebruiken en ervaringen welke niet wetenschappelijk gegrond zijn. U dient deze informatie niet te gebruiken voor het stellen van een diagnose noch voor het behandelen van gezondheidsproblemen of ziektes.
Theeboomolie
Print
deutsch english español dutch